Millised siis meie poliitikud tegelikult on?

teisipäev, 23. jaanuar 2007

Villu Reiljan - võõrast vara nõrkemiseni

Aastatepikkune praktika võõra varaga susserdamises ja oma taskusse kühveldamises!

Eesti Ekspress
*müüs 1994. aastal Luua Metsakooli direktorina 990 tihumeetrit puitu oma firmale. Koolile makstud summa oli palju madalam turuhinnast. Äri oli vastuolus korruptsioonivastase seadusega, mis hakkas siiski kehtima alles 1995. aasta jaanuarist. Viimane asjaolu päästiski tollal Reiljani naha.
*loodushoiuraha kasutati põlenud ministeeriumihoone remondiks ja uute autode ostmiseks. Riigikontroll leidis, et maja põlemise kahjud hinnati tegelikust kaks korda suuremaks ja IT-seadmete soetamiseks eraldatud raha läks 35 ametiauto ostmiseks.
*müüs korraliku riigi uurimislaeva, ostis asemele mädaneva pasa, saadud raha keerutas börsil, saadud tulu pandi intressi teenima, mis jagati pärast tundmatu Bahama riiulifirmaga, raha edasine saatus teadmata (ei tea jah, kelle taskusse)
*sebis armukesele ministeeriumi ametikorteri
*suunas KiK (keskkonnainvesteeringute keskus) raha kuhu juhtus, peamiselt oma valijatele. Muuhulgas lasi Kaitseliidule õppekeskuse ehitada. Omad mehed, teadagi.
*Suunas Kikist suured rahad jõuga omaenda MTÜ-le (Hoia Eesti Merd MTÜ), kes pole siiani suutnud põhjendada, mis tehti 700 000 krooniga, peamiselt said selle raha sõbrad-sugulased igasuguste palkade ja hüvitiste näol
*tema seotus suure maadevahetamise skandaaliga on alles uurimisel ...

Kommentaare ei ole:

loendur