Millised siis meie poliitikud tegelikult on?

reede, 19. jaanuar 2007

Kuluhüvitised: Igor Gräzin

Saab riigilt hüvitist selle eest, et ta Riigikogu tööajast käib raha eest USA-s loenguid andmas.

14.09.2006 Äripäev
Riigikogulane Gräzin loeb maksumaksja raha eest USA ülikoolis loenguid
.

Gräzin lähetati esindusraha eest Ameerika Ühendriikidesse Notre Dame'i ülikooli, kus ta 1.-20. septembrini osaleb koolitusseminaril "Omavalitsus ja investeeringud". Reformierakonna fraktsioonist öeldi, et Gräzin on seminaril nii osaleja kui ka koolitaja. Samasse ülikooli lähetati Gräzin ka jaanuaris. Gräzin on alates 1992. aastast selle ülikooli külalisprofessor.

"Osalen jah. Notre Dame'i ülikoolis olen töötanud kümme aastat ja jätkanud koostööd ka hiljem," ütles Gräzin.

Reis on vormistatud välislähetusena, mille eest makstakse päevaraha. Esinduskulude arvel makstakse kinni lennupiletid, ülejäänu maksab kinni vastuvõtja või Gräzin ise.

"Riigikogu raha all ma mõtlen omaenese saadiku sõidukulu raha, sealt tulebki teatud osa isiklikke kulutusi. Töö raha pileti maksumust ei kata ja vastuvõttev pool vahet ei kompenseeri," ütles Gräzin.

Gräzin täpsustas ka seminari teemat: "Mis on ja kuidas arendada nn vaest ettevõtlust, kui on puudu kapitalist, teadmistest, sidemetest, ei saa laenu jne. Külalisosalejana olen vaid poolteist nädalat USAs. Päriskoolitus või vastav spetsialiseerumine (kui tegu on üliõpilastega) kestab kas semestri või soovi korral kaks. Mingit tasu ma ei saa," kinnitas Gräzin.

Jaanuarikuise lähetuse eest maksti Gräzinile esinduskulude arvel kinni sõidule läinud 10 878 krooni, 615 krooni kindlustusraha ja päevaraha 2700 krooni.

Kommentaare ei ole:

loendur