Millised siis meie poliitikud tegelikult on?

esmaspäev, 22. jaanuar 2007

Eiei, see pole mingi pistis ega midagi, aus äri, onju!

Keskerakonna esimees ostis Keskerakonna suursponsori ja ärimehe Oliver Kruuda käest Keila-Joal maja, makstes turuhinnast 5 korda vähem! Kui see pole altkäemaks poliitikule, mis siis üldse on!



Kapo: Kruuda müüs Savisaarele Keila-Joa maja alla turuhinna

11.09.2006
2004. aasta lõpus müüs Oliver Kruuda kaudse osalusega kinnisvarafirma Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele suvila Keila-Joal mitu korda alla turuhinna. Savisaar on seni kinnitanud, et tegu oli turuhinnaga tehinguga.

Riigiprokuratuuri algatatud kriminaalasjas uuris kaitsepolitsei Kalev RECi tehinguid Keila-Joa kinnisvaraga ja leidis, et nelja maja puhul, sealhulgas Edgar Savisaarele müüdud maja, oli tegu müügiga alla turuhinna. Nelja maja peale kokku jäi müüjatel turuhinda arvestades saamata 2,8 miljonit krooni.
Kommivabrik Kalevile ja Jaanus Otsa juhitavale Skanska EMV-le kuulunud Kalev RECi juhid kinnitasid kaitsepolitseile, et alla turuhinna müük oli osa müügistrateegiast.
Savisaar ostis maja oma firma Fixor Holding vahendusel, makstes Laidoneri villaks kutsutud suvila ja 2800ruutmeetrise krundi eest 500 000 krooni.

Eelmise aasta sügisel lahvatanud Keila-Joa majaostu skandaali ajal kinnitas Edgar Savisaar korduvalt, et maja müük toimus turuhinnaga. "Kas maja hind on oluliselt madalam turuhinnast ehk harilikust hinnast? Vastus: ei ole," kirjutas Savisaar Postimehes eelmise aasta septembris. Ta viitas ka seejuures Arco Vara 2003. aastal tehtud eksperthinnangule Keila-Joa suvilapiirkonna kohta.
Savisaare Keila-Joa majatehingut kaitses eelmisel sügisel ka peaminister Andrus Ansip. "Riigikontroll leiab, et uurida pole midagi. Politsei, kaitsepolitsei ja prokuratuur kinnitavad sedasama," kirjutas Ansip Postimehes.
Toetada tuleb erakondi, kes ei hakka värisema nagu haavalehed ega kartma valimisi, kui on vaja teha otsuseid.
Oliver Kruuda
Riigiprokuratuur teatas reedel ka, et lõpetas pärast kaitsepolitsei uurimist kriminaalmenetluse, kuna kogu piirkonna müügist sai Kalev REC kasumit 17 miljoni krooni ning Kalevi aktsionäride huve pole seega kahjustatud.
Keila-Joa majatehing pole esimene tehing toidutööstur Kruuda ja Keskerakonna ning Edgar Savisaare vahel. Kruuda on annetanud Keskerakonnale raha, toetanud Savisaare raamatu "Peaminister" väljaandmist, Kruuda firma korraldas eelmisel sügisel enne valimisi ka skandaali tekitanud K-Kohukese kampaania. Samas sõlmis Keskerakonna kontrollitud politseiamet Kaleviga pikaajalise rendilepingu.
Keskerakond müüs 2003. aasta kevadel investeerimispanga LHV vahendusel 10 miljoni krooni eest võlakirju sponsoritele, kelle nimesid pole erakond seni avalikustanud.
Kruuda: Keskerakond julgeb ainsana otsustada
Kaitsepolitsei uurimine kinnitas, et müüsite Edgar Savisaarele Keila-Joa maja alla turuhinna. Kuidas kommenteerite?
Ütlesin seda juba eelmisel sügisel ajakirjanduses ja ütlesin seda ka kaitsepolitseis. Tahtsime teenida raha, projekti polnud meil samas oma raha alla panna. Seega müügi kiirendamiseks müüsime mõned krundid odavalt persoonidele, kes magnetina teisi ostjaid juurde tooks.
Olete andnud Keskerakonnale raha, korraldanud K-kohukese kampaania, toetanud Edgar Savisaare raamatu kirjastamist. Saanud samas pikaajalise rendilepingu politseiametiga. Kas Teile ei tundu, et tegu on käsi-peseb-kätt-tehingutega?
Võib-olla need tõesti paistavad sedasi välja, aga nad ei ole seda. Meie poolt vaadates oli huvi, et suur maja ei jääks tühjalt seisma. Politsei aga vajas uusi ruume, ent keegi ei julgenud otsustada. Tänaseid hindu vaadates on tehing rendile andja poolt vaadates isegi kahjumlik. Seppik ja Laanet (toonane siseminister Ain Seppik ja politseiameti juht Kalle Laanet - toim.) olid lõpuks need, kes julgesid otsustada.
Miks toetate just Keskerakonda ja Edgar Savisaart?
Olen toetanud ka teisi erakondi, ent sellest ei räägita. Tundub, et vaid Savisaare nimi müüb. Kuid Keskerakond teeb otsuseid, teised neid teha ei julge.
Toetada tuleb erakondi, kes ei hakka värisema nagu haavalehed ega kartma valimisi, kui on vaja teha otsuseid.
Kruudat ja Savisaart seovad tihedad sidemed
2002 lõpp - Oliver Kruuda firma Mailtec annetab Keskerakonnale miljon krooni
2003 kevad - Keskerakonna kontrolli olev politseiamet sõlmib ilma konkursita Kalevi kinnistule pikaajalise rendilepingu
2004 lõpp - kaudselt Oliver Kruudale kuuluv kinnisvarafirma müüb Edgar Savisaarele Keila-Joa suvila 500 000 krooniga ehk mitu korda alla turuhinna
2004-2005 - Oliver Kruuda toetab rahaliselt Edgar Savisaare raamatu "Peaminister" väljaandmist
2005 sügis - Oliver Kruuda firma korraldab enne kohalikke valimisi mitu miljonit krooni maksva K-Kohukese kampaania, kus reklaamitakse K-tähte Keskerakonna värvides

Kommentaare ei ole:

loendur